Antiblogg-blogg

Mitt liv är för tillfället i kaos, för att förklara det långa uppehållet av bloggandet.. Om nu någon verkligen bryr sig - egentligen?!

Ja, jag kommer fan inte ifrån det faktum att jag verkligen inte gillar bloggar och allt vad det nu är.. Jag förstår alla som säger att dom inte läser bloggar i huvud taget, för Alla säger alltid samma sak "Men du kan ju iallafall läsa Min blogg, det gör väl ingen skillnad?". Men varför ska man tvinga sig själv att läsa något som man inte tycker är intressant - bara för att vara snäll?
   Igår pratade jag med en god vän om just bloggande, facbookande och twittrande.. Jag förstår egentligen inte att folk kan vara så pass naiva att tro att andra Egentligen bryr sig om vad man har för sig kl 15.03 på en tisdageftermiddag. Hur kan man tro att man är så pass intressant att man måste skriva det på internet så hela världen kan ta del av att man sitter på ett café med sin bästa väninna och dricker te, med ett fint avslutande "Jag skriver mer sen" i varje inlägg? Vad är så intressant med en kopp te och hur vägen hem gick till? Eller som när man skriver på facebook : "Nu gör jag makaroner", "Makaronerna var goda", "Jag åt makaroner förut, men jag är fortfarande hungrig".. Är det Så roligt att få en tummen upp för några jävla makaroner, eller en kommentar där det står så enkelt som "Meeeh, din stackare.. Gör mer makaroner då?"? Jag kan verkligen inte förstå att folk kan tro att andra verkligen bryr sig om sånna meningslösa saker?! Om man har jävligt mycket fritid och har jäkligt tråkigt - visst! Men vem har egentligen tid att läsa alla sina 38959860 vänners bloggar som uppdateras 12389490506 gånger om dagen - som alla handlar om fullständigt meningslösa saker, så som makaroner, te och strumpstorlekar (Vad nu man anser sig ha för roligt att dela med sig av).
   Det som Egentligen gör att jag reagerar är väl för att samhället blir så fruktansvärt digitaliserat ju längre tiden går. Vi träffas inte lika mycket nu som man gjorde förut, och hur många Ringer till någon innan man skriver på MSN eller kollar om dom uppdaterat sin status på Facebook? Jag själv skriver oftare på MSN till folk än jag ringer, och det stör mig så fruktansvärt mycket eftersom man får ut Så mycket mer av att prata på telefon eller träffas och göra något. Som jag skrivit tidigare så handlar det nog mycket om att man känner att man måste göra flera saker samtidigt (Just nu har jag förövrigt tre rutor på MSN som blinkar hejvilt och jag får mail från Facebook som rapporterar att det hänt något hela tiden). Men som sagt, digitaliseringen tar över och eftersom man, enligt mig, måste vara så effektiv man bara kan skriver man bloggar om vad man gör hela tiden för att så många som möjligt ska kunna hålla koll på en så dom slipper ringa - vad vet jag ? Det känns iallafall som den teorin som ligger närmast sanningen, iallafall i min värld.. Jag blir mest stressad över alla "måsten" - åter igen..

För att återkomma till bloggandet så föredrar jag att skriva en antiblogg-blogg som protesterar mot allt vad meningslöst bloggande heter! Jag anser att om man ändå ska ta sig tid att skriva något, som man sen tvingar andra att läsa - skriv något som folk bryr sig om och som kan leda till förändring, resten är bara meningslöst och slöseri med tid! (Om nu någon annars skulle vara så intresserad av vad jag gör en tisdageftermiddag kl 15.03 så får dom mer än gärna ringa!) Jag ser gärna att folk läser min blogg, men jag ber inte folk att göra det för att vara snälla. Jag skriver för dom som bryr sig - resten ska jag låta bli att besvära!
Tankar | | 13 kommentarer |
Upp